Zimovanje u Gorskom kotaru

  • Objavljeno: 16/11/2017
  • Autor:

Zimovanje će od 26.-30.12.2017. biti održano u mjestu Tuk Vojni na području oćine Mrkopalj. Za smještaj sudionika dogovorili smo korištenje planinarskog doma Bijele stijene u Tuku Vojnom.

Participacija za petodnevni boravak na zimovanju (a koja obuhvaća troškove prijevoza, smještaja u planinarskom domu i prehrane) iznosi 800,00 kn, a moguće ju je uplatiti u četiri obroka (rate): u studenom, prosincu, siječnju i veljači. Uvjet za sudjelovanje uplata je najmanje polovine cjelokupnog iznosa participacije do 24.12.2017.

Uplatu je nužno izvršiti na račun udruge:

Turopoljska udruga skauta “TUR”, Josipa Pucekovića 4, Velika Gorica, OIB: 64661806424, IBAN: HR4123600001101414262, s naznakom svrhe uplate: Zimski skautski bivak – Tuk 2017.

Prijave sudionika zaprimaju se do 10.12.2017. godine, odnosno do popunjenja slobodnih mjesta u domu. Smještajni kapacitet planinarskog doma Bijele stijene predviđen je za najviše 54 osobe. Kako bismo u što kraćem vremenu doznali konačan broj članova koji namjeravaju poći na zimovanje u organizaciji Turopoljske udruge skauta “Tur”, za vrijeme zimskih školskih praznika, svi članovi će s patrolnih/jatnih sastanaka kući ponijeti prijavnicu, a dok nju roditelji ne predaju ispunjenu, potrebno je što prije o namjeru sudjeovanja izvijestiti predsjednika udruge (Alena Konjevića) SMS porukom na broj 091/2530-039.

Prilažemo prijavnicu za sudjelovanje (PRIJAVNICA_ZIMOVANJE_TUK_2017) kako biste je mogli isprintati i popunjenu dostaviti u udrugu, kako je na njoj naznačeno.

Planinarski dom Bijele stijene u Tuku (875 m) jedan je od najuređenijih planinarskih domova u Hrvatskoj. To je zidana katnica uz seosku crkvu u Tuku. Prizemno je kuhinja i dvije manje blagovaonice, a na katovima spavaonice. Pokraj doma je mali park, a iza odbojkaško igralište. Dom je izvrsno uporište za izlete na Bjelolasicu, Samarske i Bijele stijene, Vrbovsku i Matić poljanu te na obližnje vrhove Čelimbašu i Maj, pa ukoliko u razdoblju zimovanja ne bude snijega, koji bi nam omogućio sanjkanje i igre na snijegu, sudionici će uživati u pješačkim izletima i igri na sportskom igralištu, poligonima, kreativnim radionicama i radionicama kuhanja.

Popis opreme naći ćete na prijavnici. Važno je da vaša djeca sudjeluju u pakiranju osobne opreme, kako bi znala što sve imaju i gdje se to nalazi. Vrlo često djeca ne znaju prepoznati svoje stvari niti znaju imaju li još koje duge hlače ili majicu. To i ne čudi kada sve to spakira brižna majka, dok dijete nezainteresirano gleda crtić. Posljedica je da u prostoriji imamo oko 50kg ostavljenih stvari (ručnika, majica, hlača i kupaćih gaća) s ovogodišnjeg ljetnog logorovanja, a nekome će iste sigurno nedostajati.

Oprema koju savjetujemo ponijeti:
o Naprtnjača ili ruksak
o Vreća za spavanje (topla, zimska)
o Bočica za napitak (termo)
o Zdravstvena iskaznica
o Manji ruksak za izlete i šetnje
o Skafander ili nepromočive hlače i jakna za snijeg
o Trenirka ili pidžama za spavanje
o Trenirka za aktivnosti u domu
o Lagana obuća (tenisice, školske šlape) samo za po domu
o Topla majica ili vesta (za preko majice)
o Duge hlače (2)
o Dovoljno donjeg rublja i čarapa (barem 7)
o Majice kratkih rukava (barem 2)
o Kupaće gače – kostim
o Kišna kabanica
o Pribor za osobnu higijenu (ručnici, češalj, četkica i pasta za zube, sapun, šampon, toalet papir, papirnate maramice i dr.)
o Pribor za crtanje i pisanje
o Plahta