Zborovanje skauta u Zagrebu povodom Dana izviđača

  • Objavljeno: 15/05/2018
  • Autor:

U mjesecu svibnju obilježavamo Dan izviđača, a tim povodom 60 članova Turopoljske udruga skauta „Tur“ sudjelovat će na Zborovanju izviđača u Zagrebu.

Aktivnost počinje u petak, 18. svibnja od 18.00 sati i traje do nedjelje, 20. svibnja, u 18.00 sati. Kako bismo izbjegli dva noćenja, Turovci će na Zborovanje poći u subotu 19.05.2018. u 7:30 s autobusnog ugibališta u Školskoj ulici, u Velikoj Gorici. Povratak je predviđen u nedjelju oko 15:30-16:00 sati.

Molim roditelje s autom na raspolaganju da u subotu dođu najkasnije u 7:10 do odredske prostorije, kako bismo do autobusa prevezli šatore i ležaljke.

Mjesto održavanja aktivnosti je srednjoškolsko igralište „Concordia“ u Klaićevoj ulici, u samom središtu Grada Zagreba, što osigurava najvišu razinu promocije Saveza i Izviđačkog pokreta u općoj populaciji, kao i prezentaciju velikog broja partnera na aktivnosti.

Za smještaj starijih članova (izviđači i planinke, istraživači i brđani, brđanke) osigurana je travnata površina na kojoj će se noćiti pod šatorima. Za mlađe članove (pčelice i poletarce) osiguran je smještaj u školskoj sportskoj dvorani neposredno uz igralište.

Sudionici na Zborovanju sa sobom trebaju ponijeti sendvič-dva i nekoliko bočica napitka. Prvi organizirani obrok u subotu nam je ručak.

Sudionici od opreme trebaju ponijeti odredske majice i marame, vreću za spavanje ili deku i plahtu, pribor za osobnu higijenu, odjeću za spavanje, rezervne čarape i odjeću za drugi dan … i kišnu kabanicu!

Tematski okvir Zborovanja je „Zelene tehnologije – ekološki razvoj i  zaštita prirode“ čemu će biti usmjerene i pojedine programske aktivnosti. Prilažem satnicu događanja, uz napomenu da za poletarce u nedjelju prije podne planiramo organizirati posjet muzeju (vjerojatno Tehničkom muzeju).

Raspis 2.0 – Satnica – 12. Zborovanje SIH-a – 9.5.2018_ (002)

Ovako je bilo na Zborovanju u Krapini i u Koprivnici: