Prvu subotu u veljači Turovci će provesti u Zagrebu. Namjeravamo upoznati povijest metropole i osladiti se u Muzeju čokolade.

Za cjelovit obilazak Zagreba jedan dan je malo, ali metropola nam je dovoljno blizu i toliko bogata poviješću, arhitekturom i kulturnim sadržajima da je prava šteta ne upoznavati je redovito, često i detaljno. Iz iskustva znam da ima djece koja ne znaju razliku između tramvaja i autobusa, u tramvaju se nikada nisu vozila, nikada nisu vidjela crkvu sv. Marka ili Banske dvore uživo i ne znaju priču o dva sukobljena grada koje je dijelio potok Medveščak, a spajao Krvavi most.

Povijest Gradeca, Kaptola, Lenucijevog vijenca, Zagrebačkog polja i današnjeg donjeg grada upoznat ćemo u subotu 01.02.2020. Polazak je iz Velike Gorice u 9:00 sati iz Školske ulice, a povratak planiramo oko 17:30-18 sati.

Prošetat ćemo Zagrebom, od Glavnog kolodvora do Kaptola, gornjim gradom do HNK i Botaničkog vrta, a usput planiramo posjet novootvorenom Muzeju čokolade u središtu grada te ručak u Studentskom centru. Kako bi lakše preživjeli cjelodnevnu šetnju gradom savjetujemo da djeca obuku udobnu obuću te se prikladno (toplo) obuku sukladno najavi vremena, a sa sobom ponesu 2-3 bočice napitaka i sendvič-dva ako ogladnimo. Ručak je u 13 sati.

Autobus, ulaznicu u muzej, kartu za tramvaj i ručak plaćamo iz Odredske blagajne.

Veselimo se druženju u subotu, a žao nam je zbog onih koje su ulovile viroze i gripa, pa će izostati s ovog izleta.