S Tihicom na Boranku

  • Objavljeno: 12/09/2018
  • Autor:

Ovogodišnji memorijal posvećen Tihomiru Tomašiću usmjerili smo prema nacionalnoj kampanji i akciji “Boranka”.Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je kampanju za dosad najveće volontersko pošumljavanje i obnovu opožarenih područja Dalmacije, simbolički nazvanu Boranka, a zamišljena je kao interaktivna kampanja s ciljem podizanja svijesti građana, pogotovo djece, o važnosti šuma, zaštite prirode, posljedicama globalnog zatopljenja te prevenciji i zaštiti od požara.

Pošumljavanje će započet u listopadu kada su za to najpovoljniji klimatski uvjeti, a Turovci će zajedno sa svojim prijateljima, roditeljima i članovima novoosnovanog odreda “Okić”, na pošumljavanje okolice Splita poći za vikend  20. i 21.10.2018.

Kako bi si olakšali odlazak na “Boranku” s čak dva autobusa, sav prihod (kotizacije sudionika i donacije dobrih ljudi) prikupljen na ovogodišnjem, 7. memorijalu “Nitko da ne dođe do prijatelj drag”, koji organiziramo za vas 13.10.2018. u Dječjem tjednu u Velikoj Gorici, utrošit ćemo na naše sudjelovanje u Boranki!

POZIV NA MEMORIJAL NALAZI SE OVDJE: Memorijal – Tihica – poziv

U provedbi memorijala, a kako bi sudionicima ponudili što više, i što zanimljivijih aktivnosti, potrebna nam je sva pomoć prijatelja, roditelja i sudjelovanje što većeg broja sudionika, da sav naš trud dobije smisao.

Očekujemo vas u Velikoj Gorici 13.10.2018.