Izlet na Krk

  • Objavljeno: 27/10/2018
  • Autor:

U okviru programskog dijela upoznavanja domovine, u subotu 17.11.2018. upoznat ćemo Otok Krk. Polazak je 7:00 sati!

Prijave za ovaj izlet su okončane i nema mogućnosti novih prijava.

Po povratku s izleta na Krk sudionici će se okupiti oko spomenika poginulim braniteljima Hrvatske u Domovinskom ratu (Golubica, kod Gradskog groblja u Velikoj Gorici), kako bi zapalili svijeće i odali počast poginulim braniteljima Vukovara, Škabrnje i drugih dijelova domovine. Pozivam roditelje da po djecu nakon izleta dođu kod gradskog groblja i da nam se pridruže u odavanju počasti braniteljima.

Izlet na Krk je jednodnevan, a predviđa obilazak Jurandvora s kompleksom opatije i crkvom svete Lucije, gdje je pronađena Bašćanska ploča. Obići ćemo, istražiti i upoznati gradove Krk, Vrbnik i Dobrinj. Sudionici će na izletu imati organizirani ručak, a za tijekom dana djeca trebaju ponijeti nekoliko sendviča i napitke u bočicama, te kišnu kabanicu!

Polazak će biti 17.11.2018. U 7:00 sati s autobusnog ugibališta u Školskoj ulici, a povratak do 19 sati kod gradskog groblja.

Za subotu najavljuju iznimno hladno vrijeme, što će utjecati i na duljinu našeg boravka na Krku. Iz istog razloga, a s obzirom da u primorju ne moraju biti isti vremenski uvjeti kao u kontinentalnom dijelu Hrvatske, poželjno je obući se slojevito (da odjeću možemo prilagoditi temperaturi) i ponijeti toplu jaknu.

Aktualne informacije o vremenu povratka objavljivat ćemo na našem (odredskom) fecebook profilu, odnosno u grupi Turopoljska udruga skauta “Tur” te u jatnim i patrolnim roditeljskim grupama na WhatsAppu i drugim servisima (ovisno kao su pojedini predvodnici ustrojili sustav informiranja).