Posljednje informacije o logorovanju Bijelnik 2019

  • Objavljeno: 08/07/2019
  • Autor:

Do polaska na logorovanje molim vas da pratite ovu objavu, novosti i dopune koje ćemo u nju dopisati. IZMJENA IMA!!!

Razumljiva je potreba roditelja i sudionika da budu upućeni u detalje i da se psihološki pripreme za polazak i boravak djece na ovogodišnjem logorovanju, na kojem se još uvijek i do posljednjeg dana intenzivno radi, a sve pojedinosti još uvijek nisu poznate. Kako budu definirane tako ćemo ih ovdje dopisivati.

Ljetni izviđački kamp u Bijelniku službeno započinje 14.07.2019.

Za izviđače (starije do petog razreda) kamp će započeti u petak 12.07.2019., kada će započeti s podizanjem šatora za poletarce, a završit će 24.07.2019. do kada će, nakon odlaska poletaraca srušiti sve objekte u kampu i opremu pripremiti za povratak kući. Izviđači na logorovanje putuju vlakom, koji s Glavnog kolodvora iz Zagreba polazi u petak 12.07.2019. u 14:55 sati. Kako bi stigli kupiti karte do polaska vlaka izviđači (članovi Turopoljske udruge skauta) s osobnom opremom trebaju biti na željezničkoj stanici u Velikoj Gorici u 14:40 sati. Povratak će biti vlakom s polaskom u 18:05 iz Capraga (Sisak) u srijedu 24.07.2019.

Logorovanje će se za poletarce (od 2. do 5. razreda osnovne škole) odvijati u razdoblju od 14.-21.07.2019. u trajanju osam dana, od nedjelje do nedjelje. Poletarci na logorovanje polaze u nedjelju 14.07.2019. u 16 sati s autobusnog ugibališta u Školskoj ulici. Na mjesto polaska treba doći pola sata ranije radi utovara osobnih stvari i prebrojavanja. Povratak je u nedjelju 21.07.2019. s polaskom u 16 sati iz Bijelnika i dolaskom oko 18 sati u Veliku Goricu (autobusno ugibalište u Školskoj ulici).

Bude li kakvih promjena objavit ćemo ih u srijedu 10.07.2019.

Ovoga ljeta logorovanje organiziramo u Bijelniku, u Sisačko-moslavačkoj županiji. Maleno je to i slabo naseljeno selo na putu prema Hrvatskoj Kostajnici, udaljeno svega 15 kilometara od Petrinje, a 20 kilometara od Siska. U njemu smo bili i na ovogodišnjem zimovanju.

Ljetno kampiranje, koje se po izviđačkom karakteru višednevne aktivnosti naziva logorovanje, namjeravamo provesti u suradnji s izviđačima iz Siska i iz Svetog Martina pod Okićem. Očekujemo da će nas se na terenima kampa Riječ života okupiti oko stotinu. Prekrasna priroda, blizina šume i brežuljaka koji će nam dati hlad, materijal za patente i prostor za šetnje i istraživanja, kao i umjetni bazeni u kojima se planiramo osvježiti idelano su okruženje za provedbu ljetne višednevne aktivnosti. Noćit ćemo pod šatorima. U slučaju pogoršanja vremena na raspolaganju nam je čvrsti objekt dvorane kampa Riječ života.

Popis poželjne opreme potražite u našim prethodnim objavama: https://io-tur.hr/osobna-oprema-za-logorovanje/

Po vremenskoj prognozi očito je da će biti kišovito i vlažno, a time i hladno. Stoga je čvrsta nepromočiva obuća obvezni sastavni dio osobne opreme, kao i dovoljno tople odjeće, jer noć u šumi puno je hladnija nego što je u ljetu za očekivati! Dobro je ponijeti i kupaći kostim, jer sunčane dane svakako ćemo iskoristiti za kupanje u bazenima. U kampu je dovoljno tuš kabina s toplom vodom u kojima ćemo se moći redovito oprati.

Sudeći po prognozi na ovogodišnjem logorovanju nećemo izgorjeti od sunca! No zaštitu od komaraca svakako moramo ponijeti jer komaraca IMA. Zbog naše sigurnosti i sigurnosti opreme, zaštita od komaraca ne smije biti ona koju treba zapaliti, koja tinja, nego isključivo sprejevi, stickovi i flasteri. S obzirom da djeca imaju pet obroka dnevno, mislim da slatkoga i grickalica neće biti željna. Biti će svakodnevno voća, voćnih salata, keksa i kolača. Grickalice koje bi sakrivali od nas po šatorima samo bi mogle ugroziti njihovo zdravlje i privući mrave, koji će ih sigurno pronaći, ako mi u tome ne budemo brži. Dakle, preporuka je: ne šaljite uz djecu nikakve grickalice, slatkiše i bombone, cedevite i ostale paraškaste pripravke za napitke, jer voda je pitka i hladna, iz vodovoda, biti će kuhanog čaja, voća i slatkiša.

Što je do sada već trebalo obaviti? Prijavnicu u elektronskom obliku mogli ste preuzeti ovdje: prijavnica-logorovanje-bijelnik-2019 ili u tiskanom obliku u odredskoj prostoriji, a ispunjena i potpisana od roditelja trebala je biti predana ALENU KONJEVIĆU (i nikom drugom!!!) osobno ili poštom poslana na kućnu adresu: Cvjetno naselje 4, Velika Gorica, do 01.07.2019.

Cijena ovogodišnjeg ljetnog kampa iznosit će 950,00 kn za izviđače (za 13 dana). Cijena kampiranja za poletarce biti će 800,00 kn, dakle 100,00 kn po danu, jer najveći izdatak predstavlja cijena prijevoza, a ona je ista bili na kampu tri ili 13 dana.

Obiteljima čijih dvoje djece će sudjelovati na logorovanju odobravamo popust u iznosu 50,00 kn po djetetu, odnosno u iznosu 100,00 kn u odnosnu na ukupnu cijenu za dvoje djece. Cijena će biti umanjena i sudionicima ovogodišnjeg zimovanja, za iznos koliko su roditelji preplatili cijenu zimovanja.

Uplatu prve rate uz predaju ispunjene Prijavnice trebalo je izvršiti najkasnije do 15.06.2019., a uplatu do punog iznosa do 15.07.2019. općom uplatnicom (kao i članarinu) ili elektronskim plaćanjem na žiro-račun udruge:

TUS “Tur”, Josipa Pucekovića 4, Velika Gorica

IBAN: HR4123600001101414262

Svrha uplate: Participacija za ljetni kamp 2019