Ljetno logorovanje na Banovini

  • Objavljeno: 26/05/2019
  • Autor:

Ovoga ljeta logorovanje organiziramo u Bijelniku, u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Maleno je to i slabo naseljeno selo na putu prema Hrvatskoj Kostajnici, udaljeno svega 15 kilometara od Petrinje, a 20 kilometara od Siska. U njemu smo bili i na ovogodišnjem zimovanju.

Ljetno kampiranje, koje se po izviđačkom karakteru višednevne aktivnosti naziva logorovanje, namjeravamo provesti u suradnji s izviđačima iz Siska i iz Svetog Martina pod Okićem. Očekujemo da će nas se na terenima kampa Riječ života okupiti oko stotinu. Prekrasna priroda, blizina šume i brežuljaka koji će nam dati hlad, materijal za patente i prostor za šetnje i istraživanja, kao i umjetni bazeni u kojima se planiramo osvježiti idelano su okruženje za provedbu ljetne višednevne aktivnosti. Noćit ćemo pod šatorima. U slučaju pogoršanja vremena na raspolaganju nam je čvrsti objekt dvorane kampa Riječ života.

Prijavnicu u elektronskom obliku možete preuzeti ovdje: prijavnica-logorovanje-bijelnik-2019 ili u tiskanom obliku u odredskoj prostoriji, a ispunjena i potpisana od roditelja treba biti predana ALENU KONJEVIĆU (i nikom drugom!!!) osobno ili poštom poslana na kućnu adresu: Cvjetno naselje 4, Velika Gorica.

Dobro je da djeca i roditelji razgovaraju i donesu odluku o sudjelovanju na ovogodišnjem ljetnom kampu. Pružamo vam mogućnost da već od ovog mjeseca (svibnja) započnete s uplatama i tako do početka kampa uplatite cijeli iznos u tri obroka. 

Ljetni izviđački kamp u Bijelniku odvijat će se u razdoblju od 14.-21.07.2019. u trajanju osam dana, od nedjelje do nedjelje. U tom će vremenu tamo boraviti poletarci (od 2. do 5. razreda osnovne škole). Za izviđače (starije do petog razreda) kamp će započeti u petak 12.07.2019., kada će započeti s podizanjem šatora za poletarce, a završit će 24.07.2019. do kada će, nakon odlaska poletaraca srušiti sve objekte u kampu i opremu pripremiti za povratak kući. Biti će to vrijeme koje će provesti sebi za dušu i uz slobodu uživanja u prirodi.

Cijena ovogodišnjeg ljetnog kampa iznosit će 950,00 kn za izviđače (za 13 dana), plativo u tri rate od po 300,00, odnosno 350,00 kuna, odnosno u dvije u nešto većem iznosu. Cijena kampiranja za poletarce biti će 800,00 kn, dakle 100,00 kn po danu, jer najveći izdatak predstavlja cijena prijevoza, a ona je ista bili na kampu tri ili 13 dana. Ovaj iznos plativ je također u dvije ili tri rate od po 250,00 i 300,00 kn.

Cijena će biti umanjena sudionicima ovogodišnjeg zimovanja, za iznos koliko su roditelji preplatili cijenu zimovanja, kao i obiteljima iz kojih na logorovanje idu dvoje i više članova. Molim roditelje da to posebno naznače na prijavnici. Iznos popusta za višečlane obitelji odredit ćemo naknadno, nakon što vidimo koliko je prijavljeno brače i sestara – sudionika logorovanja.

Uplatu prve rate uz predaju ispunjene Prijavnice treba izvršiti najkasnije do 15.06.2019., a uplatu do punog iznosa do 15.07.2019. (kao i članarinu) općom uplatnicom koja će biti dostupna u odredskoj prostoriji ili elektronskim plaćanjem na žiro-račun udruge:

TUS “Tur”, Josipa Pucekovića 4, Velika Gorica

IBAN: HR4123600001101414262

Svrha uplate: Participacija za ljetni kamp 2019