Izlet u Varaždin

  • Objavljeno: 28/10/2017
  • Autor:

Turovci u subotu 04.11.2017. idu na cjelodnevni izlet u Varaždin. Prijave zaprimamo do 29.10.2017.

Polazak na ovaj izlet (odnosno na sve odredske izlete, osim ako drugačije najavimo) je u 8:00 sati s autobusnog ugibališta u Školskoj ulici, u Velikoj Gorici. Potrebno je doći desetak minuta ranije. Povratak na isto mjesto oko 19 sati (eventualno odstupanje ovisi o prometnoj situaciji).

U cilju upoznavanja Republike Hrvatske, svih njenih regija, kulture, tradicije, povijesti, jezika i gastronomije, u studenom turopoljski skauti odlaze na izlet u Varaždin.

Uz upoznavanje znamenitosti u središtu grada u planu je posjet dvama muzejima (u Starom gradu i Entimološku zbirku “Svijet kukaca”), obilazak znamenitog varaždinskog groblja i ručak, a ostane li nam vremena povratak planiramo preko Lepoglave.

Troškove ručka, ulaznica u muzeje i prijevoza na ovaj izlet (članovima udruge) pokrivamo iz odredske blagajne. Na izlet treba ponijeti: ruksačić na leđa i u njemu dva-tri sendviča, dvije-tri bočice osvježavajućeg napitka, kišnu kabanicu (nipošto kišobran!!!), zdravstvenu iskaznicu (ili fotografiju/preslik poslati SMS porukom voditeljima), čvrstu nepromočivu obuću, do najviše 30 kuna đeparca. (Mobitel i fotoaparat – ZABRANJENO!)

Prijave za izlet zaprimamo najkasnije do nedjelje 29.10.2017.

Poletarci se trebaju prijaviti predvodnicima, a izviđači u svoju WhatsApp grupu ili SMS-om izravno Alenu.