NAJNOVIJE: Izlet u Sibinj

  • Objavljeno: 06/11/2019
  • Autor:

Dvodnevni izlet u Sibinj (Slavonija) ovog je vikenda, 16. i 17. studenog 2019.

Izlet predviđa druženje s tamošnjim izviđačima, izlet u prirodu i noćenje u školi u Sibinju. Drugoga dana posjetit ćemo i Slavonski Brod.

Evo nekoliko vrijednih informacija o izletu. Polazak je u subotu u 8:00 sati iz Školske ulice. Po dolasku u Sibinj domaćini su nam priredili do i oko jezera Petnja i kroz šumu, s ručkom u prirodi. Stoga treba obuti UDOBNU I NEPROMOČIVU OBUĆU, za dulju šetnju. U ovo doba godine vrijeme je nestabilno, pa se valja obući slojevito i svakako u ruksaku imati KIŠNU KABANICU.

Spavat ćemo u sportskoj dvorani, na parketu, pa je uz VREČU ZA SPAVANJE ili DEKU I PLAHTU, dobro ponijeti i spužvasti podložak (KARIMAT), jer pospremanje šezdesetak kreveta bio bi dugotrajan posao, za što je premalo odraslih voditelja. Za one koji nemaju podložak koristit ćemo školske strunjače. Za boravak u školi OBVEZNO JE PONIJETI ŠKOLSKE ŠLAPE ili preobuću koju inače nosimo (samo) u školi.

Za prehranu tijekom dana dobro je ponijeti 3-4 SENDVIČA I 3-4 BOČICE NAPITKA. Svakako treba ponijeti MANJI RUKSAČIĆ za šetnju (hike) u kome će nam u subotu biti (samo) kabanica, rezervna majica, sendvič i sok. Ostale stvari držat ćemo u drugom ruksaku/torbi i to će ostati u školi.

Treba ponijeti samo nužno, odnosno onoliko koliko dijete može samo nositi. Ne zaboravite pribor za osobnu higijenu!

U nedjelju ćemo zajedno na Sv. misu u 8:30 u crkvu u Sibinju (tko ide na misu) te ćemo položiti vijenac pod spomenik braniteljima poginulim u Domovinskom ratu u Sibinju, a potom ćemo obići Slavonski brod.

Po povratku u Veliku Goricu, oko 18 sati, okupit ćemo se kod spomenika braniteljima s područja Velike Gorice poginulim u Domovinskom ratu, kod Gradskog groblja, gdje ćemo zapaliti svijeće u spomen na sve poginule i ubijene u Domovinskom ratu, a povodom obljetnice pada Vukovara i Škabrnje. Time i tamo završava naš izlet.