Darovi Svetog Nikole ipak su u Gorici!!!

  • Objavljeno: 05/12/2018
  • Autor:

Umjesto na kupanje u Hrvatsko Zagorje, Turovci će u prosincu na klizanje u Velikoj Gorici.

Najnovija obavijest: 

Evo konačno rasporeda za klizalište i potragu za darovima Svetog Nikole u nedjelju 09.12.2018.
Na klizanje od 9-10 sati idu izviđači, patrole Balvani, Crne udovice i Žohari (oni koji redovito dolaze na susrete), a nakon klizanja od 10-11 sati kreću u potragu za darovima.

Poletarci kojima su predvodnice Leticia, Magdalena T. (2. i 3. razred Habdelić) te Andrea i Nina na klizanje će od 10-11 sati, a u potragu za darovima od 11-12 sati. Okupljanje je u 10 sati, nakon mise za djecu ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije. 

Polatarci kojima su predvodnici Magdalena B. (2. razred Kumičić), Melani i Alen B. krenut će u potragu za darovima Sv. Nikole u 10 sati od Pučkog otvorenog učilišta, a na klizalištu ih očekujemo u 11 sati. Nakon klizanja otići će do svoje posljednje postaje u potrazi za darovima, a roditelji po njih mogu doći do odredske prostorije oko 12:20 sati.

Dragi članovi i poštovani roditelji članova Turopoljske udruge skauta,

žalosti me što vam moram prenijeti vijest da ovaj vikend nećemo moći otići na planirani izlet u Hrvatsko Zagorje. Bazeni i ručak već su bili dogovoreni, a potreba za autobusima najavljena prijevozniku još prošli tjedan, kada nam je rečeno da slobodnih autobusa za taj vikend ima. Na žalost, u utorak, kada smo temeljem vaših prijava i konačno poznatog broja zainteresiranih sudionika uputili službenu zamolbu za rezervaciju autobusa iz Autoturista su nam odgovorili da nemaju slobodnih autobusa, navodno zbog velike potražnje i navale putnika na Advent u Beču!

Istina je vjerojatno prikrivena u činjenici da ovu prijevozničku kuću u posljednje vrijeme napuštaju nezadovoljni vozači, te da vjerojatno nije problem u slobodnim vozilima, nego u tome tko bi ih mogao voziti. Kako god, prijevoznik je sebe zakinuo za 7-8 tisuća kuna prihoda, a mi ćemo zanimljivu zamjensku aktivnost već osmisliti. Doduše, bez kupanjca u termama, ali nećemo ostati bez darova Svetog Nikole.  

Pisali smo mu, a on je potvrdio da će nam darove donijeti u Veliku Goricu, gdje ćemo ovaj vikend, uz jatnu i patrolnu potragu za darovima, otići na klizanje na goričko klizalište kod Muzeja Turopolja, u parku Franje Lučića. No, ni tu našim organizacijskim mukama nije kraj, koliko god bili vješti u improvizaciji i osmišljanju zamjenskih aktivnosti.

Ljubazni djelatnici VG Komunalca omogućili su nam korištenje klizališta bilo koji dan vikenda u vremenu od 9-12 sati, no istovremeno su nas upozorili da je ovu subotu, 08.12.2018. u razdoblju od 7-10 sati na stranicama Državnog hidometeorološkog zavoda najavljena kiša!!! To znači da je mogućnost provedbe aktivnosti na otvorenom pod velikim upitnikom.

Stoga ćemo nastojati organizirati klizanje i potragu za darovima Svetog Nikole u nedjelju, 09.12.2018. godine, s klizanjem u tri grupe: od 9-10, od 10-11 i od 11-12 sati. Svjesni smo da je nedjelja obiteljski dan posvećen odlasku na euharistijsko slavlje (misu) i stoga izbjegavamo sve izviđačke aktivnosti nedjeljom, ali ovoga puta morat ćemo postići kompromis, pa vas molim da pokušate uskladiti termin mise i ove aktivnosti na kojoj će djeci sigurno biti zanimljivo i zabavno. Dogovorite, možda, obiteljski odlazak na večernju misu.

Na provedbu ove aktivnosti utjecale su okolnosti izvan naše kontrole. Planirali smo je za vikend najbliži danu Sv. Nikole, jer već idući(h) vikend(a) nećemo je moći provesti. U subotu 15.12.2018. odražava se Sabor Saveza izviđača Hrvatske, a dio voditelja odlazi u Lienz preuzeti Betlehemsko svjetlo. Ono u nedjelju dolazi u Zagreb, a isti ga dan donosimo na paljenje treće adventske svijeće kod Muzeja Turopolja i vjerojatno na večernju misu u župnu crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije. Predstojeći dani i vikendi do Badnjaka planirani su za raznošenje Betlehemskog svjetlo po ostalim župnim crkvama na području grada, a do tada smo već zaboravili na Svetog Nikolu i njegove darove.

Raspored korištenja klizališta (kada će članovi kojeg jata boraviti na klizalištu) i potrage za darovima objavit ćemo naknadno na ovom portalu, čim programski tim udruge dogovori detalje. Svi članovi koji imaju svoje klizaljke trebali bi ih ponijeti, jer pitanje je ima li na goričkom klizalištu dovoljno klizaljki za iznajmiti odgovarajuće veličine.

Umjesto kupanja na bazenima u Zagorju nastojat ćemo dogovoriti kupanjac na novim goričkim bazenima, koji će biti otvoreni povodom Dana grada, a pokušat ćemo kupanje dogovoriti tijekom zimskih školskih praznika, između Božića i Nove godine. Ako u tome ne uspijemo, na izlet i bazeni u Zagorju mogli bismo poći u veljači iduće godine.

Hvala na razumijevanju i molim vas da povremeno navratite na odredski portal i pratite najave, objave i promjene koje ćemo ovdje oglasiti, povodom predstojećih aktivnosti.

Fotografije koje koristimo posudili smo s Facebook zida Turističke zajednice Velike Gorice, pa prenosimo i najavu događanja u sklopu manifestacije Prosinac u Gorici: https://www.facebook.com/search/top/?q=turisti%C4%8Dka%20zajednica%20velike%20gorice&epa=SEARCH_BOX

Autori fotografija su Josip Škof i Mario Žilec.